Greenpeace insisteix a reduir un 71% el consum de lactis i carn per a 2030

Els estudis científics exposen que el consum excessiu de carns i lactis està destruint el planeta. Per això, l’organització ambientalista, a través d’un comunicat, exigeix a la Unió Europea la inclusió d’aquests objectius en l’estratègia Farm to Fork (Del camp a la taula) emmarcada dins del Pacte Verd Europeu i que està previst que es publique a la fi d’aquest mes de març.

Actualment, els ciutadans de la UE consumeixen una mitjana de 1,58 quilograms de carn per persona cada setmana. Segons Greenpeace, per a poder abordar la contribució de la ramaderia al col·lapse climàtic, és necessari reduir el consum de carn i lactis en un 71% per al 2030, a partir d’aqueixa data cal reduir el consum en un 81% fins a l’any 2050. Aquestes dades es tradueixen en el consum màxim d’uns 460 grams de tots els tipus de carn per a 2030 i uns 300 grams setmanals des de 2030 fins a 2050.

En aquest sentit, cal dir que Espanya té el major consum de carn per càpita a la UE, amb més de 100 quilos per persona i any, fet que requereix una reducció del 76% per a l’any 2030. Mentrestant, Bulgària té el consum més baix amb 58 quilos anuals, la qual cosa suposaria una reducció del 59%, segons l’estudi de Greenpeace. “La ciència és aclaparadora en aquesta etapa: El consum excessiu de carn i lactis està destruint els boscos, esclafant la naturalesa i calfant el planeta”, ha dit Sini Eräjää, activista forestal i d’agricultura de la UE de Greenpeace.

El càlcul d’una reducció del consum global de carn a 24 kg per persona i any per al 2030, i després fins als 16 kg per persona i any per al 2050, es basa en nivells que els científics asseguren que assegurarien la seguretat alimentària, mantenint la calefacció global per davall dels 1,5 °C. Aquesta recomanació va en la línia de la proporcionada per la Comissió EAT–Lancet en la denominada Dieta Planetària, amb la qual es creu que es pot millorar la salut de la població i del planeta. Cal tindre en compte que, actualment, a Europa el consum mig setmanal s’estableix en 1’58 quilos de carn, segons dades proporcionades per la FAO (Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura), aquesta xifra suposa quasi el doble de la mitjana de consum mundial de carn, i quasi el triple del consum mundial de lactis.

Greenpeace demana a la Comissió Europea que reconega el impacte ambiental del consum excessiu de carn i lactis, i torna a insistir en la necessitat d’incloure objectius en la reducció del consum d’aquests aliments en la seua estratègia del Camp a la Mesa emmarcada en el Pacte Verd Europeu i que serà publicada, previsiblement, el pròxim 25 de març. Els últims esborranys del pla Farm-Fork de la Comissió reconeixen la sobreproducció i el consum excessiu de carn i lactis a la UE com un problema, però no proposen mesures per a reduir-los.

El 9 de març, 3.600 científics van publicar un article condemnant la política agrícola comuna de la UE i el seu continu suport en la cria d’animals industrials. Recomanen tallar els pagaments per a la cria d’animals intensius per a reduir les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle

Comparteix...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

No Replies to "Greenpeace insisteix a reduir un 71% el consum de lactis i carn per a 2030"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    *