Art, ruralitat i canvi social es donen cita en la trobada creativa Art/Palància

El palau dels Duques de Medinaceli, a Geldo, acollirà aquest dissabte, 17 de febrer de 2024, una trobada d’artistes de la comarca impulsat per CreaPalancia, la branca cultural del Pacte per l’Ocupació i el Desenvolupament Local de l’Alt Palància, del qual formen part 29 municipis. La primera edició d’Art/Palància se centrarà en les arts plàstiques.

Així, Art/Palància reunirà a creadors i creadores que tindran l’oportunitat de compartir experiències sobre la producció artística i les vies per al desenvolupament de l’activitat davant els nous desafiaments que es presenten. La trobada es proposa com una oportunitat per a analitzar el present de l’art a la comarca de l’Alt Palància, al mateix temps que s’aborden les claus del futur davant els desafiaments de la globalització, la tecnologia, la interculturalitat, la sostenibilitat, l’ètica i la igualtat.

La trobada s’ha estructurat en dues parts. En una primera, s’ha previst la presentació de l’obra d’una desena d’artistes comarcals, que tindran ocasió d’exposar el seu treball i comentar la seua experiència creativa en el medi rural. L’objectiu és fomentar la interrelació entre les persones que formen part del directori i crear un espai de coneixement i suport mutu per a la promoció cultural en l’Alt Palància.

La segona activitat programada és una taula redona sobre associacionisme cultural en l’Alt Palància, que comptarà amb la participació de quatre entitats de la comarca: associació cultural Torre Selda (Geldo), Espai de Trobades Rurals La Surera (Almedíjar), Pym Fest i Ruralarte-Col·lectiu d’Artistes de l’Alt Palància. El debat estarà moderat per Roberto Ramos, gestor cultural expert en acompanyament tècnic a projectes culturals, col·laborador de CreaPalancia i del programa d’extensió universitària de l’UJI.

CreaPalancia, Palància Cultura Creativa, s’integra en el Pacte per l’Ocupació i el Desenvolupament Local de la Mancomunitat de l’Alt Palància. Un projecte de dinamització territorial el principal objectiu de la qual és generar una xarxa dinàmica de professionals de l’àmbit de la cultura i ocupació per a pensar en clau de desenvolupament comarcal. CreaPalancia analitza l’oferta cultural i patrimonial existent en l’Alt Palància, i sospesa les oportunitats d’ocupació i desenvolupament territorial que es poden generar amb la cultura com a eix central.

No Replies to "Art, ruralitat i canvi social es donen cita en la trobada creativa Art/Palància"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    *