Papas Geysel elabora un producte artesanal de proximitat

Un dels snacks més comsumits a les reunions d’amics i familiars són les papes, un producte que agrada a les persones de totes les edats. Algunes de les empreses que les elaboren estan a les comarques de Castelló, com la firma Patatas Fritas Geysel, ubicada a Sant Mateu, i que van fundar Gerardo Vidal i Selmi Bort ara fa prop de 40 anys.

Les inicials dels seus noms són les que van donar nom a l’empresa que donava resposta a la demanda creixent de papes, elaborades d’una manera tradicional, amb olí, creïlles i sal, sense additius, ni conservants, ni colorants. Era l’any 1986. En l’actualitat és el fill de Gerardo i Selmi, Ignacio Vidal, el gerent de la firma, que assegura que “manté la filosofia inicial de elaborar un producte artesanal i els estandars de qualitat, i encara que ha crescut sóm una empresa familiar”.

En total, més de 300 tones de creïlles a l’any, de la classe agria, elaborades a Espanya, són les que fa servir l’empresa de Sant Mateu per a cobrir les necessitats dels clients. “Nosaltres treballem a demanda”, comenta Ignacio, es a dir, venem el producte directament a majoristes i no fem distribució directa. És a través d’ells com arribem a bars i comerços”. No obstant, la fama de Geysel ha anat creixent durant els darrers anys i “molts turistes francesos, alemanys i d’altres zones d’Espanya venen a comprar a la fàbrica a l’hora de tornar a sa casa”, comenta el responsable de l’empresa.

Però Papas Geysel arriba sobretot a les comarques del nord de Castelló i també a les de Tarragona i Aragó a través de bars, comerços i alguns supermercats, com els Charter de Consum. “La idea nostra no és créixer molt més, sinó mantindre els clients que tenim des de fa molts anys i amb els que tenim confiança, i així apostar per la qualitat”. La marca està integrada en la Ruta de Sabor i participa en diferents fires que organitza o col·labora la Diputació de Castelló com la de la carxofa a Benicarló o la de la tomata de penjar a Alcalà de Xivert.

No obstant això, per a combatre el canvi de mentalitat de la societat, l’empresa de Sant Mateu ha obert una tenda online a la seua web per a donar l’oportunitat als particulars de poder demanar “les millors papes fregides del món”, com diu la plataforma, i tenir-les en poc de temps a casa. Així, ha aconseguit obrir un mercat arreu de Barcelona, València i Aragó que no existia i s’ha ampliat la zona geogràfica d’influència. És una nova línia de treball que ajuda a mantindre la bona salut de l’empresa en uns moments en els quals la crisis energètica i l’increment de les matèries primeres han suposat un cop per a molts sectors “i encara que per al de l’alimentació no és tant greu, s’han hagut de reduir marges”.

No Replies to "Papas Geysel elabora un producte artesanal de proximitat"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    *