Noves ajudes a inversions per a producció ecològica i productes de proximita

La Generalitat ha convocat una nova línia d’ajudes per a millorar les condicions de transformació i comercialització de productes agrícoles. 30 milions d’euros, cofinançats amb fons europeus Feader, on es valora la presència de la dona al capdavant de la indústria o en el seu equip de direcció i també la comercialització de productes distingits amb alguna marca de qualitat, potenciant especialment la producció ecològica i els productes de proximitat que contribuïsquen a reforçar els canals curts de comercialització.

Aquesta mesura s’orienta a petites i mitjanes empreses i s’emmarca dins del marc del Pla de Desenvolupament Rural de la Comunitat Valenciana 2014-2020. Entre els seus objectius persegueix contribuir a dur a terme la compra o el lloguer de maquinària i equips, l’adquisició o el desenvolupament de programes informàtics, patents, llicències, drets d’autor i marques registrades. També s’inclouen els costos generals vinculats a honoraris d’enginyers i assessors. Són ajudes que poden arribar fins al 40% de cofinançament si les inversions es realitzen en el territori més rural (territorio Leader) a fons perdut.

La indústria agroalimentària de la Comunitat Valenciana representa una xifra de negoci d’uns 9.000 milions d’euros a l’any, la qual cosa suposa aproximadament un 8,5% del sector nacional, generant més de 30.000 ocupacions directes i aportant un valor afegit que representa el 9% nacional.

La convocatòria, la tercera després de les de 2016 i 2017, s’ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana i pot consultar-se en el següent enllaç: consultar ací.

No Replies to "Noves ajudes a inversions per a producció ecològica i productes de proximita"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    *