Castelló Beer Factory: cerveses amb ‘garra’

El projecte suma actualment cinc referents al seu ventall cervecero. Cinc varietats “macarras” pel seu alt concentrat de llúpol i elaborades de manera completament artesana

Ho adverteixen abans d’entrar a l’obrador. “Excepte aquest grafit, tot el que hi ha ací ho hem fet nosaltres”. Des del disseny dels equips de fermentació i elaboració cervecera a la lampisteria o el sistema elèctric de la nau. I, per descomptat, la cervesa. 33.000 litres només durant el primer any de vida i amb previsió de tancar 2017, el seu segon exercici en actiu, amb 47.000 litres al mercat. L’artesà, alló fet a mà, defineix la filosofia de Castelló Beer Factory, el projecte impulsat per Víctor, Antonio i Jesús. Un electricista, un topògraf i un lampista als qui la seua passió cervecera va embarcar un bon dia en aquest projecte col·lectiu pioner a la ciutat de Castelló. Més aviat el que els va unir va ser el màster que van cursar a Alacant per donar el salt del hobby al plànol professional. Per convertir-se, com diuen entre riures, “en cerveceros d’olla i pala, perquè cerveceros de got ja érem”.

Castelló Beer Factory suma actualment cinc referents al seu ventall cervecero: ‘Golden’ (una Blonde Ale, noble i refrescant); ‘Happy Hoppy’, la Indian Pale Ale que es va fer amb el tercer lloc en el Campionat Nacional de Cervesa celebrat el juliol passat; la Sant Rock, “qualificada per molts com la millor Dubbel del país, es ven moltíssim”; ‘Engendro’ (American Pale Ale), una de les joies de la corona, “macarra, transgressora, rebel” i l’última elaboració: la negra ‘964 Porter’.

Cinc productes, en general, “més amargs, perquè som de llúpol de gom a gom”, adverteixen. Elaborats tots ells de forma completament artesanal i sense cap tipus d’additiu químic. Un ventall de cinc plecs que s’amplia amb “algun que un altre experiment” estacional, com la MIC Mango llançada aquest estiu, una Fruit Ale molt lleugera que es va esgotar en tres setmanes.

El resultat, cerveses amb un concentrat de llúpol “fins a cent vegades superior al que puga tindre una de tipus industrial” i que tenen “entre cinc o sis setmanes” d’elaboració, enfront dels cinc dies que inverteix un sistema de fabricació en massa. Aquesta és l’aposta de Castelló Beer Factory. Cerveses diferents. Amb idiosincràsia, molt sabor i amb una cuidada distribució que completa la filosofia ‘slow’ que mou a aquests tres cerveceros ‘d’olla i pala’.

No Replies to "Castelló Beer Factory: cerveses amb ‘garra’"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    *