Magistratus, melmelades artesanals

Nascudes al Maestrat, transmeten l’essència dels fruits i de les produccions de conserva tradicionals de la zona i de les comarques germanes. Estan elaborades de forma totalment artesanal amb un segell personal que sedueix els paladars més exigents.

Del camp a la taula. Així es podria definir la filosofia amb la que treballa les melmelades Maria Benages, la propietària de Magistratus, una marca que es significa per elaborar uns productes cent per cent naturals. La firma utilitza fruites i productes de proximitat i de temporada. Tant que en ocasions és la mateixa gerent la que va a fer la collita, com passa amb les clementines o les taronges que té a les finques de la propietat familiar. “Magistratus aposta per la filosofia del quilòmetre zero i slow food, per això, la major part de les fruites, verdures i productes que utilitzem, són de les comarques de Castelló i de reconeguda qualitat, com per exemple les carxofes de Benicarló o tomata de penjar d’Alcalà de Xivert”, explica Maria.

Una premissa que s’uneix al respecte per l’essència, sabors i cromatismes de cada fruita. Així, el procés d’elaboració que utilitza Maria recull la tradició dels avantpassats i és totalment artesanal i natural, sense espesants ni additius com la fructuosa o el agar-agar, amb un 65% de fruita i un 35% de sucre, una quantitat, la del sucre, obligada per la legislació. “Els sabors i les textures les aconsegueix amb moltes hores d’ebullició i donant-li molt al braç”, assenyala Benages, que tracta i explica amb molta passió qualsevol de les tasques que realitza o de les idees que vol posar en marxa.

La iniciativa de Magistratus va nàixer a Salzadella, després d’assumir-la Maria va aterrar a Xert i ara té la seu i l’obrador a Castelló. Després de prop de quatre anys de treball, les melmelades elaborades per Maria han aconseguit una reputació entre restaurants i clients particulars. Tant les que tenen els sabors de sempre, com la de taronja, la de fresa o la de cirera, com les creacions d’autora, com poden ser la de taronja, xocolata i canella; la de mandarina i gingebre; la de carlota, taronja i llima; la de figues al cava; la de poma amb café o la de carlota i cardamomo, un espècia que s’ha posat molt de moda.

Maria ha aplicat els seus estudis i coneixements de nutrició i dietètica per a donar vida a les seues creacions, les quals ja arriben a 41 tipus de melmelades. Un producte que té la certificació Artesania de la Comunitat Valenciana i que són distribuïdes a València, Castelló i la zona de Tortosa, tant a tendes com a restaurants, i que a través d’internet ha seduït a fidels seguidors de Galícia i Astúries. El següent objectiu: poder etiquetar melmelades amb el segell de productes ecològics.

No Replies to "Magistratus, melmelades artesanals"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    *