‘Temps d’olives’: una experiència oleoturística per a viure la recol·lecció i elaboració de l’AOVE de Viver amb els seus productors

Es diu ‘Temps d’olives’. Una experiència oleoturística impulsada per la Cooperativa de Viver, que recupera la producció d’olives després dels mals resultats de l’anterior temporada, i que permetrà als qui se submergisquen en ella viure el procés de recol·lecció i elaboració de l’AOVE d’esta localitat de l’Alt Palància amb els seus productors.

La cita: el dissabte 4 de novembre de 2023. L’activitat començarà a les 10 del matí, acompanyant en el camp als agricultors durant la recollida de l’oliva, on les i els participants en esta experiència oleoturística podran conéixer com es duu a terme actualment este ofici tradicional en un enclavament tan ric a nivell agrícola i natural com és la comarca de l’Alt Palància.

A continuació, visitaran l’almàssera de la Cooperativa de Viver per a assistir al procés de transformació de les olives en oli verge extra, on la varietat autòctona serrana és la protagonista.
L’experiència inclou un tast de l’AOVE gurmet Lágrima de la nova collita, així com de l’oli recentment elaborat en eixe moment, del qual les i els participants podran emportar-se una mostra a casa. A més, podran gaudir d’un bon esmorzar acompanyat de vi i altres productes cooperatius i la possibilitat d’adquirir productes en l’agrotenda al final de la visita amb un 10% de descompte.

Després de l’elaboració de les seues AOVE gurmet Lágrima, Ohsade eco i Vivarium Green, l’almàssera de la Cooperativa de Viver obrirà les seues portes de manera general el divendres 3 de novembre per a tots aquells productors, socis o no, que vulguen portar les seues olives per a moldre i elaborar oli Vivarium, el verge extra de collita de la cooperativa.

Festa de l’Oli Nou


A més, el diumenge 17 de desembre al matí està prevista la celebració de la Festa de l’Oli Nou en les instal·lacions de la Cooperativa de Viver al cap d’un any d’absència a conseqüència de l’escassa producció de la temporada anterior. L’esdeveniment, d’accés gratuït, comptarà amb llocs de venda dels AOVE de la cooperativa en tots els seus formats a un preu especial, la qual cosa suposa una gran ocasió per a adquirir els primers i més frescos olis de l’any. També estarà disponible la resta de productes cooperatius i un programa complementari amb tastos d’oli, activitats lúdiques amb premi, espai gastronòmic i zona infantil on tampoc faltarà la divertida presència d’Olivico, l’oliva mascota de la Cooperativa de Viver.

No Replies to "‘Temps d'olives’: una experiència oleoturística per a viure la recol·lecció i elaboració de l’AOVE de Viver amb els seus productors"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    *